Upotrebna Dozvola

Da bi objekat dobio upotrebnu dozvolu, neophodno je da prođe tehnički pregled.
Upotrebna dozvola je neophodan dokument, kako bi vaš objekat bio uknjižen u katastar.
Odrađujemo sav posao u cilju pribavljanja upotrebne dozvole za vaš objekat, podnosimo elektronsku prijavu, oragnizujemo tehnički prijem i pregled.

Upotrebna Dozvola

Upotrebna dozvola za objekat je pored građevinske, dokument koji svaki objekat mora posedovati. Ovo je jedini dokaz da je on izgrađen po propisima i da poseduje sve neophodne papire.

Bez upotrebne dozvole nije moguće uknjižiti zgradu i željeni stan, ali ni podići stambeni kredit.

Upotrebna Dozvola

Tehnički pregled i tehnički prijem

Da li će objekat dobiti upotrebnu dozvolu ili ne, zavisi od toga da li će proći tehnički pregled.  On se vrši po završetku celokupne izgradnje, odnosno nakon svih radova koji su predviđeni građevinskom dozvolom.

Tehničkim pregledom se vrši kontrola izgradnje, odnosno provera da li je sve u skladu sa građevinskom dozvolom i tehničkom dokumentacijom na osnovu koje se objekat gradio, kao i kakav je kvalitet materijala, opreme i instalacija korišćen.

Upotrebna dozvola garantuje da su ispoštovana sva neophodna i obavezna pravila gradnje.

 

Šta je upotrebna Dozvola?

Objekat se može koristiti samo i isključivo nakon pribavljanja upotrebne dozvole, koju izdaje organ nadležan za izdavanje odobrenja za izgradnju, dakle organ gradske ili opštinske uprave, zavisno od površine objekta. Tek nakon što objekat dobije ovaj dokument moguće je izvršiti uknjižbu datog objekta.

Upotrebnu dozvola znači da je ona izgrađena po propisima, da poseduje opremu koja je proverena i funkcionalna, kao i da poseduje sve saglasnosti nadležnih organa da su građevinski radovi, vodovod i kanalizacija, elektroinstalacije i sve ostalo izvedeni na dozvoljen način i prošli su sva neophodna testiranja.

Lokacijski Uslovi

Dokumenti koji se vade pre građevinske dozvole i koji određuje pravila gradnje i zadate uslove za određenu lokaciju.

Građevinska Dozvola

Građevinska dozvola je osnovni dokument koji je uz pripadajuću dokumentaciju, neophodan kako bi se mogla započeti gradnja građevine.

Upotrebna Dozvola

Dokument koji svaki građevinski objekat mora posedovati, ovim dokazujete da je sve izgrađen po propisima i da posedujete svu dolumentaciju.

Građevinski Radovi

Manji građevinski radovi: izgradnja pomoćnih i ekonomskih objekata, investiciono održavanje, rekonstrukcije, sanacije, adaptacije, promena namene…

Kontaktirajte nas - Postavite pitanje

Ukoliko ste zainteresovani za neke od usluga koje pružamo
Potrebna Vam je pomoć, savet, rešenje vašeg problema
Imate tehničko, konkretno ili opšte pitanje iz oblasti koje pokrivamo

Kontakt