Kućni Broj - Rešenje, Kako do kućnog broja

Pomažemo Vam da dodjete do kućnog broja
Rešavamo sve vaše probleme i pitanja vezana za dobijanje kućnog broja

Kućni Broj – Rešenje, Kako do

Rešenje o kućnom broju donosi se u katastru. Po novom zakonu, neophodan uslov za dobijanje kućnog broja je upotrebna dozvola.

Po pravosnažnosti upotrebne dozvole, nadležni organ dostavlja tu upotrebnu dozvolu i elaborat geodetskih radova katastru. U roku od sedam dana katastar donosi rešenje o kućnom broju i donosi rešenje kojim upisuje dati objekat u katastar.

Katastar razmatra postojeće stanje brojeva u okolini vašeg objekta i na osnovu toga donosi rešenje o kućnom broju. Kućni broj može biti ceo broj ili broj sa dodatkom slova iz abecede.

Objekti za koje se utvrđuje Kućni Broj

Kućni broj utvrđuje se za stambene i poslovne zgrade, uključujući i zgrade za privremeno stanovanje (vikendica, letnjikovac, vinogradarska kuća i dr.), kao i za katastarske parcele, upisane u katastar nepokretnosti.

Kućni broj se ne utvrđuje za pomoćne objekte koji su u funkciji glavnog objekta i izgrađeni su na istoj katastarskoj parceli na kojoj je izgrađen glavni objekat.

Za zgrade koje služe u poljoprivredne svrhe (ambari, silosi, štale i sl.) ne utvrđuje se kućni broj, osim ako u njima postoji poseban deo namenjen za stanovanje.

Kućni Broj

Kućni Broj za objekte u Legalizaciji

Nelegalizovani objekti nemaju rešenje o kućnom broju i to čini problem investitorima jer ne mogu da se prijave u SUP – Prijava stanovanja. Ovo pravi dodatne probleme i za sva ostala dokumenta.

Zahtev za kućni broj se predaje u službi za katastar opštine gde je vaš objekat sagrađen.

Nelegalizovani objekti dobijaju privremena rešenja o kućnim brojevima.

Lokacijski Uslovi

Dokumenti koji se vade pre građevinske dozvole i koji određuje pravila gradnje i zadate uslove za određenu lokaciju.

Građevinska Dozvola

Građevinska dozvola je osnovni dokument koji je uz pripadajuću dokumentaciju, neophodan kako bi se mogla započeti gradnja građevine.

Upotrebna Dozvola

Dokument koji svaki građevinski objekat mora posedovati, ovim dokazujete da je sve izgrađen po propisima i da posedujete svu dolumentaciju.

Građevinski Radovi

Manji građevinski radovi: izgradnja pomoćnih i ekonomskih objekata, investiciono održavanje, rekonstrukcije, sanacije, adaptacije, promena namene…

Kontaktirajte nas - Postavite pitanje

Ukoliko ste zainteresovani za neke od usluga koje pružamo
Potrebna Vam je pomoć, savet, rešenje vašeg problema
Imate tehničko, konkretno ili opšte pitanje iz oblasti koje pokrivamo

Kontakt