Tehnički Pregled i Prijem Objekata - Uknjižba Objekata

Za Vas vršimo tehničke preglede i prijeme vaših objekata
Pripremamo i podnosimo svu potrebnu dokumentaciju potrebnu za uknjižbu vaše nekretnine u katastar.

Tehnički Prijem – Uknjižba objekata

Za vaše neuknjižene objekte a građene po građevinskim dozvolama, vršimo tehničke prijeme sa komisijom ovlašćenoj za te poslove i podnosimo sva potrebna dokumenta za uknjižbu nekretnina u katastar.

Investitori izgrade objekat sa građevinskom dozvolom, usele se u objekat i koriste ga. Ne znaju da taj objekat nije uknjižen jer nisu po završetku gradnje zatražili tehnički prijem izgrađenog objekta. Tada, ukoliko se vadi dokument iz katastra (kopija plana parcele), uvidi se da izvedenog objekta nigde nema zavedenog na parceli.

Ovo predstavlja veliki problem za investitora, u budućnosti za naslednike, ukoliko dođe do prodaje kuće…

Tehnički Prijem

Tehnički Prijem > Upotrebna Dozvola

Za svaki objekat koji se napravi sa izdatom gradjevinskom dozvolom treba da se po završetku radova uradi tehnički pregled i tehnnčki prijem objekta.  Tehnički prijem objekta je preduslov za izdavanje upotrebne dozvole.

Tehnički pregled objekta, vrši se po završetku izgradnje objekta, odnosno dela objekta ako je za njegovo građenje, odnosno izvođenje radova izdato gradjevinska dozvola , na osnovu kojega je vršeno građenje objekta.

Sa ovlašćenim inženjerima sa licencom mi potvršđujemo da je objekat izgrađen u svemu prema građevinskoj dozvoli. Potom se elektronskim putem predaje zahtev za upotrebnu dozvolu

 

Tehnički Pregled i Prijem Objekta

Tehničkim pregledom se vrši kontrola izgradnje, odnosno provera da li je sve u skladu sa građevinskom dozvolom i tehničkom dokumentacijom na osnovu koje se objekat gradio, kao i kakav je kvalitet materijala, opreme i instalacija korišćen. Na taj način se potvrđuje da je investitor ispoštovao sva neophodna i obavezna pravila gradnje.

Tehnički pregled objekta obuhvata:
1) proveru potpunosti tehničke i druge dokumentacije za izgradnju objekta odnosno za izvođenje radova;
2) pregled izgrađenosti objekta odnosno izvedenih radova u skladu sa glavnim projektom na osnovu koga je objekat izgrađen.

Lokacijski Uslovi

Dokumenti koji se vade pre građevinske dozvole i koji određuje pravila gradnje i zadate uslove za određenu lokaciju.

Građevinska Dozvola

Građevinska dozvola je osnovni dokument koji je uz pripadajuću dokumentaciju, neophodan kako bi se mogla započeti gradnja građevine.

Upotrebna Dozvola

Dokument koji svaki građevinski objekat mora posedovati, ovim dokazujete da je sve izgrađen po propisima i da posedujete svu dolumentaciju.

Građevinski Radovi

Manji građevinski radovi: izgradnja pomoćnih i ekonomskih objekata, investiciono održavanje, rekonstrukcije, sanacije, adaptacije, promena namene…

Kontaktirajte nas - Postavite pitanje

Ukoliko ste zainteresovani za neke od usluga koje pružamo
Potrebna Vam je pomoć, savet, rešenje vašeg problema
Imate tehničko, konkretno ili opšte pitanje iz oblasti koje pokrivamo

Kontakt